Wil jouw school:
- leerlingen die het beste uit zichzelf halen?
- praktische tools bieden zodat leerlingen hun werk weer overzien?
- leerlingen met minder stress en betere resultaten?
- de meest recente (puber)breininzichten omzetten naar effectief en efficiënt onderwijs?
- daadwerkelijk Investeren in Leren?
Dat kan! Ik leid graag mentoren, docenten, studiecoaches en anderen op als trainer. Zij leren effectieve en efficiënte studiebegeleiding organiseren op jullie school. Later trainen zij de rest van het team.
Gepersonaliseerde studiebegeleiding
Veel middelbare scholieren hebben hulp nodig bij de organisatie van hun schoolwerk. Maar hoe houd je rekening met de verschillende fasen in de hersenontwikkeling en met individuele verschillen in cognitieve vaardigheden? En hoe geef je de juiste steun en sturing daar waar nodig? Door gepersonaliseerde studiebegeleiding.
Er is genoeg bekend als je de wetenschappelijke publicaties volgt. Maar hoe vertaal je dat naar een mentorgroep of klas met de meest uiteenlopende puberproblemen?
Absoluut een aanrader! Deze training is heel praktisch, meteen toe te passen in de praktijk. Je krijgt veel handige handvatten om voor leerlingen inzichtelijk te maken wat leren eigenlijk is en hoe leerlingen zich kunnen verbeteren.
Verder vond ik het enorm waardevol om met elkaar het gesprek aan te gaan wat we op school kunnen doen om het leren voor leerlingen makkelijker te maken.
Train de trainer traject
Het traject start met een lezing. Tijdens de lezing worden de principes van Investeren in Leren geduid. Als zowel schoolleiding als docenten en begeleiders zich kunnen vinden in de principes van Investeren in Leren, kan het train de trainer traject van start.
Samen bepalen we het verbeterpunt binnen de studiebegeleiding. Vervolgens toetsen we de vier pijlers (brein, plannen, school en motivatie) van Investeren in Leren aan de lespraktijk en maken hier een inventarisatie van.
Leren leerlingen bijvoorbeeld echt plannen? Is een agenda verplicht op school? Moeten bovenbouwleerlingen hun toetsweken plannen? En krijgen ze daar hulp bij? Hoe analyseren vakdocenten de onvoldoendes in hun klas?
Vanuit het verbeterpunt en de inventarisatie bepalen we samen de doelen voor jullie school. We werken dit uit in actiepunten. Deze zijn zo concreet mogelijk; wat willen we wanneer bereiken en waarom. Wie gaat dat doen en hoe kunnen we dat meten. Samen geven we vorm aan gepersonaliseerde studiebegeleiding bij jou op school.
Later trainen de trainers de rest van het team in gepersonaliseerde studiebegeleiding.
Belangstelling?
Neem contact op! Ik kom graag naar jullie school om samen te bespreken of ik iets voor jullie kan betekenen.
Deze training maakt inzichtelijk waar je mee bezig bent en helpt om het mentoraat te verbeteren. Ik vond het echt de moeite waard om samen met andere mentoren na te denken over de juiste aanpak. Het materiaal dat Ankie biedt is heel bruikbaar om verder mee te werken en de manier waarop zij de informatie brengt is heel prettig.
De wijze waarop ik werk
Uitgangspunt zijn de individuele behoeften van een school. De samenwerking tussen de studiebegeleiders en mij resulteert dan ook in een coproductie. Een coproductie die leidt tot een effectief en efficiënt onderwijs waarin leerlingen meer leren in minder tijd.
Ik heb coaching, advies en begeleiding gekregen van Gerry Holleman. Haar expertise is gedragsverandering op de werkvloer, waarin borging centraal staat. Van haar heb ik geleerd om samen met een team de situatie te inventariseren, doelen vast te stellen en te vertalen naar praktische actiepunten op school- en klasniveau.
Gebracht met overtuiging en humor, never a dull moment! De samenwerkingsopdrachten tijdens de training zorgden voor grotere betrokkenheid onder de collega’s. We hebben nu een duidelijk overzicht in het einddocument met dat wat goed gaat en dat wat beter kan op onze school.